Και ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον 53χρονο Ηλία Μίχο που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη από τον Κολωνό ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή της μητέρας της ανήλικης στην υπόθεση.

Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας ηλικίας 19 ετών έχει αναλάβει τη φροντίδα και την προστασία τόσο της 12χρονης όσο και των πέντε μικρότερων αδερφών της που φιλοξενούνται σήμερα μετά από εισαγγελική παραγγελία στο «Παίδων» Αγλαΐα Κυριακού με τους γιατρούς να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την ψυχική τους ηρεμία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Live News ανέφερε: «Ήταν όλα τα παιδιά στον θάλαμο μαζί, περιποιημένα. Με την 19χρονη αδελφή να τα αγκαλιάζει και να τα φιλάει και τους γιατρούς από πάνω».

Η 19χρονη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, παραμένει άγρυπνος φύλακας άγγελος δίπλα στα αδέρφια της και φεύγει από το πλευρό τους ελάχιστες ώρες προκειμένου να ξεκουραστεί. Εκείνες τις λίγες ώρες που φεύγει από δίπλα τους, τη φροντίδα των μικρότερων αδερφών της αναλαμβάνει η γιαγιά των παιδιών.

«Το 19χρονο ενσαρκώνει τώρα έναν ρόλο γονεϊκότητας δηλαδή αναλαμβάνει έναν ρόλο παρένθετου γονέα» σχολίασε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή και πρόσθεσε: «Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται σε αγωνία για το τι θα συμβεί. Όλες οι ισορροπίες της οικογένειας έχουν διαρραγεί. Τα παιδιά είναι σε σοκ».

Τα συνολικά 6 παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο νοσοκομείο προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους καθώς μέσα σε μια μέρα είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν και τους δυο γονείς τους να συλλαμβάνονται για άλλους λόγους ο καθένας.

Η 12χρονη βρίσκεται σε άσχημη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και αυτό δεν επιτρέπει στις αρχές να την υποβάλλουν και σε συμπληρωματικές καταθέσεις για το τι γνώριζε τελικά η 37χρονη μητέρα της.

«Έχει να κάνει με τον επανατραυματισμό. Και δεν είναι οξύς μια φορά είναι επαναλαμβανόμενος» εξηγεί η κ. Μπογιατζή.

Απουσίαζε από το σχολείο και η μητέρα έλεγε δικαιολογίες

Νέες πληροφορίες οι οποίες μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Mega θέλουν το κακοποιημένο 12χρονο κορίτσι που ως πέρυσι πήγαινε στο δημοτικό, να λείπει συστηματικά από τα μαθήματα εν γνώσει της μητέρας της. Από το σχολείο φαίνεται πως τηλεφωνούσαν στη μητέρα και την ρωτούσαν πού είναι το παιδί με εκείνη να προφασίζεται αδιαθεσία του.

«Είναι απόλυτα τοξικό περιβάλλον. Δεν αναπτύσσονται παιδιά σε περιβάλλον που δεν έχει καμία ασφάλεια σε κανένα επίπεδο. Και θα τολμήσω να πω ότι η ανάπτυξη έχει μπει σε καταστολή» ανέφερε η παιδοψυχολόγος.

Πλέον ερευνάται για το κατά πόσο είχαν ενημερωθεί οι αρχές, η πρόνοια και γενικότερα οι αρμόδιοι φορείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα 8 παιδιά.