Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (12/10) ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του για την υπόθεση σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

O 53χρονος επιχειρηματίας Ηλίας Μίχος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής που κυμαίνονταν στα 50 ευρώ ενώ ο 42χρονος ότι πλήρωσε για να βιάσει την ανήλικη.

Οι δύο άνδρες έφτασαν στην Ευελπίδων λίγο πριν τις 11:00.

Κατά τη μεταφορά τους στον ανακριτή οι δύο άνδρες δέχτηκαν αποδοκιμασίες από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια.

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να προσέρχεται στον Ανακριτή χωρίς συνήγορο με μία δικογραφία που βρίθει στοιχείων σε βάρος του, μεταξύ των οποίων απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και καταθέσεις. Για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου θα διοριστεί αυτεπάγγελτα από τον ανακριτή δικηγόρος. Εφόσον αποδεχθεί τον διορισθέντα συνήγορο ο 53χρονος, θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο δικηγόρος.

Ωστόσο, σήμερα, εκπνέει το όριο των πέντε ημερών που μπορεί να κρατείται χωρίς απολογία, οπότε ο 53χρονος ή θα συναινέσει για την παράταση της κράτησής του αν ζητήσει προθεσμία ο δικηγόρος ή θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, δρούσε μεθοδικά κυρίως μέσω του διαδικτύου με προφίλ που φαίνονταν να ανήκαν στη 12χρονη, τα οποία στην πραγματικότητα διαχειριζόταν ο ίδιος.

Με εντολή του προέδρου του Δικαστικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου βρίσκονται οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης δεν επιτρέπεται καμία κάμερα στον προαύλιο χώρο ως είθισται.

Φωτογραφίες από τη μεταφορά του 53χρονου και του 42χρονου