Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πειθαρχικός έλεγχος των εμπλεκομένων στην υπόθεση θανάτου του 49χρονου, που πέθανε λίγη ώρα μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα και αφού οι νοσοκόμες του είπαν ότι δεν εφημερεύει και τον έστειλαν στο Ρίο, που δεν έφτασε ποτέ.
Οι ποινές και οι αλλαγές προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα του νοσοκομείου θα αρχίσουν να ανακοινώνονται εντός των επόμενων ωρών. Θα αφορούν σε πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση και για τα οποία κρίθηκε πως πρέπει να υποστούν συνέπειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega στη λίστα των «πέντε» αναμένεται να είναι και η νοσηλεύτρια που συνομίλησε με τον 49χρονο και του ζήτησε να απευθυνθεί για το πρόβλημα της υγείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.
Η συγκεκριμένη φέρεται να αντιμετωπίζει την ποινή της δυνητικής αργίας, ενώ από στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει και δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία βρισκόταν στο χώρο που επισκέφθηκε ο 49χρονος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη στο περιστατικό αντιμετωπίζει ποινή σύμφωνα με την εργασιακή σχέση που έχει με το νοσοκομείο.
Παράλληλα καταλογίζονται ευθύνες σε πρόσωπα που βρίσκονται σε διευθυντικές και άλλες θέσεις του Νοσοκομείου, για τα οποία αναμένεται να ληφθούν μέτρα αντικατάστασής τους. Στις έρευνες με συγκεκριμένες ενέργειες αντικατάστασης προσώπων μπαίνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες Υπηρεσίες του «Αγίου Ανδρέα», καθώς επίσης και σε παράγοντες που έχουν διοικητικές θέσεις.
Απειλητικά τηλεφωνήματα
Η κατάσταση είναι έκρυθμη στο νοσοκομείο. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δέχεται υβριστικά τηλεφωνήματα από πολίτες που τηλεφωνούν οργισμένοι και καταφέρονται εναντίον γιατρών και νοσηλευτών.
«Καλούν ανώνυμα πολίτες στο τηλέφωνο των Επειγόντων και μας εξυβρίζουν, υπάρχει οργή για το προσωπικό του νοσοκομείου» αναφέρει γιατρός στον «Άγιο Ανδρέα». Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εξαιτίας του αυξημένου όγκου ασθενών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες.
Ο γενικός γραμματέας νοσοκομειακών γιατρών, Παναγιώτης Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με το τραγικό περιστατικό. Μεταξύ άλλων επισήμανε πως πρέπει να υπάρχει πάντοτε ένας εφημερεύων γιατρός σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει, αν και αυτό αποτελεί ιατρική οδηγία και δεν αναγράφεται στο πρωτόκολλο. «Άντρας μέσης ηλικίας που έχει έναν άτυπο περίεργο πόνο από την κοιλιά και πάνω, έστω και αν λέει πως έχει ψύξη, θεωρείται έμφραγμα του μυοκαρδίου ή και οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου» εξήγησε ο κ. Παπανικολάου.
Ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Στέλιος Τσόχατζης τόνισε και ο ίδιος πως δεν υπάρχει πρωτόκολλο σχετικά με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
«Ένας γιατρός οφείλει να παράσχει τις υπηρεσίες του όπου και αν βρίσκεται είτε εφημερεύει το νοσοκομείο του, είτε όχι. Επειδή βλέπουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία του κυρίου υπουργού όσον αφορά τον τραγικό θάνατο του συνανθρώπου μας, νομίζω ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους» δήλωσε ο κ. Τσόχατζης.