Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, με την εκτίμηση ότι πλησιάζουμε τη λύση του μυστηρίου που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα να κυριαρχεί στις απόψεις που ακούγονται.
Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει την υπόθεση και θα οδηγήσει τις Αρχές σε ασφαλή συμπεράσματα, ενώ επισήμανε πως «το θέμα είναι αν στις τοξικολογικές βρεθούν τα φάρμακα που έπαιρνε ή… κάτι άλλο». Παράλληλα χαρακτήρισε άστοχη την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της Μαλένας το 2019.
«Για την ώρα ξέρουμε από τι, δεν πέθαναν τα παιδιά και όχι από τι πέθαναν», είπε και συνέχισε: «Στόχος είναι ένα αποτέλεσμα που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν όλοι και οι γονείς των παιδιών, αλλά χρειάζεται χρόνος. H μητέρα έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες μέσα από τις συνεντεύξεις της. Πολλές φορές καταλήγει ένας άνθρωπος μέσα σε ένα σπίτι και δεν έχουμε καμία πληροφορία. Εδώ όμως έχουμε μια μητέρα που βρισκόταν διαρκώς δίπλα στα παιδιά της και περιέγραψε μέσα από δημόσιες εμφανίσεις της, τις τελευταίες στιγμές τους».
«Η αιτία θανάτου στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση ήταν άστοχη και για αυτό οι συνάδελφοί μου επανεξετάζουν την αιτία θανάτου» σημείωσε και τόνισε πως «οι ίδιοι οι γονείς στη πρώτη συνέντευξή τους αμφισβήτησαν την αιτία θανάτου, ήταν ηθικό χρέος μας να το ερευνήσουμε».
Συμπλήρωσε δε ότι: «Χωρίς να θέλω να αναφερθώ στην συγκεκριμένη υπόθεση, θα σας πω, πως μια εγκληματική πράξη σε πολλά άτομα μπορεί να έρθει με διαφορετικούς τρόπους. Χθες μάθαμε ότι δεν υπήρχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου και έτσι περιμένουμε, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Ψάχνουμε ακόμα ένα κοινό στοιχείο για τους τρία παιδιά. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει τους θανάτους».
Για τις δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί τους γονείς, τόνισε: «Δε νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια, καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας δικηγόρος ο οποίος εκφράζει τη δικιά του αγωνία και μέσα σε αυτά τα πλαίσια λέει υπερβολές. Όλοι κρινόμαστε, όλοι γνωριζόμαστε και στο τέλος θα κριθούμε όλοι γι’ αυτή την υπόθεση. Η διαφορά των γιατρών, των επιστημόνων, από σχολιαστές ή έναν δικηγόρο είναι ότι εμείς μιλάμε δημόσια όταν δίνονται επιστημονικά δεδομένα. Εμείς δεν χαιρόμαστε στην αναμπουμπούλα και την ασάφεια. Εμείς τοποθετούμαστε δημόσια και επιστημονικά, όπως ο κώδικας δεοντολογίας ορίζει πάνω σε ευρήματα και δεδομένα τα οποία δίνονται επίσημα. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται».