Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος πέντε αστυνομικών (σ.σ. ανάμεσα τους ένας αξιωματικός) διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την απόδραση πέντε κρατουμένων που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (7/2) από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων. Παράλληλα, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (σ.σ. του αξιωματικού και δύο χαμηλόβαθμων αστυνομικών) ελήφθη και το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι (σ.σ. βαρυποινίτες οι τέσσερις) κατάφεραν να διαφύγουν από την τουαλέτα των κρατητηρίων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφού πρώτα κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα που βρίσκονται στο παράθυρο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για να διευρύνουν το άνοιγμα και να βγουν έξω έσπασαν ακόμη και τμήμα του τοίχου! Οι δραπέτες είναι πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Πακιστάν, που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα για να οδηγηθούν στις φυλακές της Αγυιάς.

Και οι πέντε έχουν πολλές ποινικές υποθέσεις στο ενεργητικό τους, ενώ ειδικά ένας 34χρονος Πακιστανός έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες. Ανάμεσα στους δραπέτες είναι κι ένας 43χρονος Αλβανός ισοβίτης, ο οποίος ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου.