Σκληρός κακοποιός, που έχει φυλακιστεί σε τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα στη χώρα μας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, ναρκωτικά, οπλοφορία, είναι ο 46χρονος Τούρκος που συνελήφθη τα ξημερώματα στην Ξάνθη, μαζί με τον 17χρονο γιο του, για οπλοκατοχή.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κακοποιό ξεκίνησε όταν συνοριοφύλακες από τον Κοτύλη επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και επέβαινε ο ανήλικος γιος του. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, οι δράστες άρχισαν να πετούν τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους. Αρχικά πέταξαν από το παράθυρο ένα καλάσνικοφ, μετά ένα γιλέκο κυνηγετικού τύπου, τέσσερις γεμιστήρες, και 115 σφαίρες. Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους, εντοπίστηκαν επιπλέον μαχαίρια, αλλά και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση για την απέλασή του, ενώ έχει διαπράξει σωρεία κλοπών στην περιοχή της Αττικής, της Ξάνθης, της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Έδεσσας.

Έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση, οπλοφορία – οπλοκατοχή, απόδραση, σύσταση συμμορίας, στάση κρατουμένων, παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ο 46χρονος ήταν κρατούμενος των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, από όπου αποφυλακίστηκε το 1989, των φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίστηκε το 1990, της Κέρκυρας όπου δεν επέστρεψε μετά από άδεια και συνελήφθη το 2001 και των φυλακών Μαλανδρίνου από όπου αποφυλακίστηκε το 2005.

Εναντίον πατέρα και γιου σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να προσαχθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.