Συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με έναν τραυματία μέσα σε βαγόνι του ηλεκτρικού το περασμένο Σάββατο (22/1), όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ. Η επίθεση σε βάρος ενός μετανάστη είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό του, καθώς σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram της σελίδας menoume_energoi, όπου καταγγέλθηκε ως ρατσιστική επίθεση, φαίνεται ο άνδρας να κρατά ένα μαντήλι στη μύτη του για να σταματήσει την αιμορραγία.

Όπως αναφέρει η εταιρεία η αντίδραση του προσωπικού ήταν άμεση. Eνημερώθηκε η αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ μάλιστα αναφέρει ότι επειδή η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας, προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το περιστατικό

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το περιστατικό: Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση.

Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.

Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας.