Εξιχνιάστηκαν, χθες στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου , έντεκα υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων και μία απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν σε σπίτια στην πόλη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, δύο Έλληνες ηλικίας 27 και 40 ετών κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας ένας ακόμα 28χρονος Έλληνας.

Ειδικότερα, προχθες το βράδυ, ο 27χρονος και ο 45χρονος μαζί με άλλο συνεργό του, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μπουν σε σπίτι σε περιοχή της πόλης του Ηρακλείου με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν άμεσα οι 27χρονος και 40χρονος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ άλλος συνεργός έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 27χρονος και ο 40χρονος μαζί με τον 28χρονο, τα στοιχεία του οποίου προέκυψαν από την διενεργούμενη προανάκριση, κατά το χρονικό διάστημα από την 18.01.2015 έως και την 21.03.2015, είχαν διαπράξει έντεκα κλοπές- διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής, όλες σε σπίτια στην πόλη του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, οι τρείς «ποντικοί» αφαίρεσαν από οικίες χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, τηλεόραση, tablet , κινητά τηλέφωνα), συνολικής αξίας άνω των 22.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.