Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε με την υπόθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Ιωαννίδη του οποίου τα ίχνη χάθηκαν ενόσω εξελισσόταν αγώνας αντοχής στον Όλυμπο, τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό που προκαλεί μεγάλη απορία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως τα πράγματα του νεαρού άνδρα βρέθηκαν διάσπαρτα.

Η διοργάνωση άρχισε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 2 Ιουλίου και τελείωσε στις την Κυριακή 4 Ιουλίου τα ξημερώματα. Έλαβαν μέρος παραπάνω από 100 συμμετέχοντες και πολλοί από αυτούς τον συνάντησαν στη διαδρομή τους.

Ο υπεύθυνος της κούρσας, Λάζαρος Ρήγος, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για την υπόθεση: «Όλα τα χιλιόμετρα που συνήθιζε να διανύει, αποτελούσαν μέρος της διαδρομής του αγώνα μας», δήλωσε αρχικά. «Υπήρχε ένας σταθμός υποστήριξης και τροφοδοσίας στην τοποθεσία Τσουκνίδα, οπότε είχαμε εθελοντές στο σημείο που τον συνάντησαν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως όταν τον είδαν οι συναθλητές του ήταν περίπου 11 με 12 το μεσημέρι και κουβαλούσε μαζί του το σακίδιό του. Όπως ανέφεραν εθελοντές ο καθηγητής έκανε μια παύση στον αγώνα του για να ντυθεί προκειμένου να προστατευθεί από τη βροχή και τις καιρικές συνθήκες και ακολούθως ξεκίνησε και πάλι. Ένας άλλος ορειβάτης δήλωσε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τον είδε περίπου την ώρα της δύσης του ηλίου.

Αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς είναι τί συνέβη και τα πράγματά του σκορπίστηκαν καθώς βρέθηκαν παρατημένη τόσο το σακίδιό του, αλλά και το αντίσκηνο. «Το αντίσκηνο μπορεί και να το παρατήσεις, αν κρίνεις πως σου είναι βάρος. Το σακίδιο, όμως… μπορεί να χρειαστείς νερό, τηλέφωνο, ένα άλλο ρούχο», ανέφερε ο Λάζαρος Ρήγος που σημείωσε πως ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης γνώριζε τη διαδρομή, αλλά και ότι ελέγχθησαν όλα τα επικίνδυνα μέρη της διαδρομής που ακολούθησε.