Τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον Χριστόδουλο Ξηρό επιχειρούν να συνθέσουν οι αρχές. Τα στοιχεία της δικογραφίας ρίχνουν φως σε τουλάχιστον πέντε πρόσωπο που φέρονται να έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση και να συνεργάστηκαν με τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Τα νέα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής και οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι οι «οδηγοί» των αρχών ώστε να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Η ανάλυση του DNA στη γιάφκα στο Λουτράκι «έδειξε», σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τους Πυρήνες καθώς εντοπίστηκε βιολογικό υλικό του Νταμιάνο Μπολάνο, του Χρήστου Τσάκαλου, μελών των νεο-τρομοκρατών και ακόμη ενός ατόμου, αγνώστου μέχρι στιγμής στις αρχές. Ιχνη του όμως είχαν εντοπιστεί παλαιότερα στη γιάφκα των Πυρήνων στο Χαλάνδρι.
Το DNA τους βρέθηκε σε πλαστικό δοχείο στη γιάφκα μαζί με αυτό γυναίκας, αποτυπώματα της οποίας είχαν βρεθεί και στη γιάφκα της Αναβύσσου.
Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχτηκε αξιωματικός υπηρεσίας το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου στάθηκε η αφορμή για να φτάσει η Αντιτρομοκρατική στους φερόμενους ως συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του ο ανθυπαστυνόμος της αντιτρομοκρατικής:
«Ο άγνωστος άνδρας μου ανέφερε: «Νεαρός 25-30 χρονών, τον φωνάζουν Τόνυ ή Στέλιο ή Μένα Μπουζάρ, μένει στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό. Εκεί μένει και η Αγγελική που ψάχνει η Υπηρεσία σας και μέσα στο διαμέρισμα έχουν όπλα και εκρηκτικά τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού».
Ο ίδιος άνδρας, 29 χρόνων από την Αλβανιά, φέρεται να είχε το ρόλο του σοφέρ της 22χρονης Αγγελικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ήταν εκείνος που την μετέφερε και στο σούπερ μάρκετ από το οποίο υπάρχουν εικόνες από εσωτερική κάμερα ασφαλείας. Μάλιστα, ο 29χρονος φέρεται να είχε πάει και σε συνεργείο αυτοκινήτων για να επισκευάσει το KIA Sorento με το οποίο μετέφερε την Αγγελική.
Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου στην κατάθεση του στην αστυνομία περιγράφει πώς ο «Τόνυ» δεν πήγε στο ραντεβού του όταν διαπίστωσε ότι εκεί υπήρχαν αστυνομικοί. Όπως λέει: « Κάποια μέρα κι ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του ότι θα επισκεπτόταν το συνεργείο μου, ο Τόνυ διήλθε απ’ έξω και όταν είδε σταθμευμένα δύο-τρία περιπολικά της Αστυνομίας δε σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του. Στη συνέχεια με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε για ποιο λόγο βρισκόταν η Αστυνομία έξω από το μαγαζί μου. Του απάντησα πως ήταν γνωστοί μου και απλά συνομιλούσα μαζί τους».
Στο μικροσκόπιο των αρχών, πάντως, έχει και μπει και η απολογία του 23χρονου από την Αρμενία ο οποίος φέρεται να ήταν ο οδηγός του κλεμμένου βαν που θα χρησιμοποιούσαν στην επιχείρηση Γοργοπόταμος, για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απόδραση των Πυρήνων. Στην απολογία του ο νεαρός μιλά και για άλλα πρόσωπα λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Ο ένας ήταν αλβανικής καταγωγής, κοντός, με ξυρισμένο κεφάλι και αρκετά εύσωμος. Δεν μου είπε το όνομά του. Ο δεύτερος ήταν ελληνικής καταγωγής, λίγο πιο ψηλός από εμένα με μαλλιά καστανόμαυρα και κανονικά σε μήκος, ήρθε με ένα Mini Cooper S. Αυτός μου έδωσε τα χρήματα. Ο τρίτος που βγήκε από κόκκινο Volkswagen ήταν Έλληνας, ψηλός γύρω στα 2 μέτρα, χοντρός με μαύρα μαλλιά και μούσια. Αυτός ήρθε και πήρε το βαν και έφυγε».