Την εκτέλεση ή αλλιώς… την «απόλυση» του Χριστόδουλου Ξηρού φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος, Δημήτρης Τσακνάκης, πως σχεδίαζαν τα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της καθώς του χρέωναν τα σοβαρά λάθη στις αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες τόσο στη ΔΟΥ Κορυδαλλού όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Με την κωδική ονομασία «απόλυση» φαίνεται στις επικοινωνίες των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς μέσω κρυπτογραφημένων e-mails, πως είχαν οργανώσει σχέδιο για να βγάλουν από τη μέση, το πρώην μέλος της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλο Ξηρό.

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μέσα από τα ευρήματα στη γιάφκα της Αναβύσσου όπου βρέθηκε μια ταμπακιέρα με κρυμμένες κωδικοποιημένες κάρτες μνήμης, που γνώριζε μόνο η Αγγελική, καθώς τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς το είχα παραγγείλει σε εκείνη.

Αυτό θα γίνονταν αμέσως μετά την επιχείρηση απόδρασης των κρατούμενων τρομοκρατών μαζί με ποινικούς και μάλλον την «απόλυση» του Ξηρού θα αναλάμβανε η Αγγελική σε κάποιο κρησφύγετο ασφαλείας που έχει νοικιάσει και θα κατέφευγε εκεί μαζί με τον πρώην πιστολέρο της «17Ν».