Τρεις διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν χθες το πρωί, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 36, 33 και 17 ετών. Δεκαπέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Μιανμάρ. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 36 ετών, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν, οδηγός του ενός από τα δύο οχήματα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου διακινητή.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.