Συναγερμός έχει σημάνει στα νότια προάστια της Αττικής για τον εντοπισμό των ατόμων που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4).

Οι Αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση ώστε να εντοπίσουν χαμηλού κυβισμού μηχανάκια που να ταιριάζουν με την περιγραφή των μαρτύρων και να δουν εάν σχετίζονται με την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές ο ένας εκ των δραστών που αναζητούνται φορούσε χακί μπουφάν.

Πληροφορίες επισημαίνουν πως οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μηχανάκι και είχαν στήσει καρτέρι στον Γιώργο Καραϊβάζ δεν φορούσαν κράνος ενώ τα άτομα που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας καταθέτουν αυτή την ώρα στην αστυνομία.

Στον Λόφο Πανί όπου βρίσκεται οι οικία του δημοσιογράφου έχουν σπεύσει αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεψε γύρω στις 14:15 στο σπίτι του στον Λόφο Πανί από το στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Πικέρμι που βρισκόταν νωρίτερα. Οι δύο δράστες που τον περίμεναν τον πυροβόλησαν αρκετές φορές και τράπηκαν αμέσως σε φυγή. Πιθανό είναι να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα καθώς κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς.

Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 12 σφαίρες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.