Ελέγχους σε μίνι καζίνο πραγματοποίησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 11 άτομα ως υπεύθυνους και ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και εντόπισαν ακόμη 20 θαμώνες τους.

Σε βάρος των συγκεκριμένων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ρύθμισης αγοράς παιγνίων και άλλων διατάξεων.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 20 από τους οποίους διενεργούνταν παράνομα παιχνίδια.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 740 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από παράνομο παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι τόσο οι χώροι των καταστημάτων όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη, από το νόμο, ειδική σήμανση.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: e-saloniki.gr

– Σύμφωνα με τον νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια. Όταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παιχνίδι, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.