Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος, Σάββας Θεοδωρίδης, που δικάστηκαν για τη συμπεριφορά τους στο ημίχρονο του τελικού κυπέλλου Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης το Μάιο του 2012, οπότε και είχαν μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών. Οι παράγοντες του Ολυμπιακού κατηγορηθήκαν πως προσπάθησαν να επηρεάσουν την κρίση των διαιτητών.

Εισαγγελέας: Ενέργειες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως μια απλή διαμαρτυρία, δεν ποινικοποιούνται. Ο νόμος απαιτεί κάτι παραπάνω από μια αφηρημένη διακινδύνευση. Η απλή είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι αθέμιτη ενέργεια, αφού δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στα γήπεδα. Εκτιμώ ότι τα σφάλματα των διαιτητών ήταν τυχαία και συμπτωματικά, άλλωστε πιστεύω εάν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να επηρεάσουν δεν θα περίμεναν το ημίχρονο του αγώνα. Θεωρώ οι η συμπεριφορά τους καθορίστηκε από την αγάπη τους για την ομάδα τους, ο τρόπος τους ήταν άκομψος, αλλά η συμπεριφορά τους υπάγεται στον υπερβάλλοντα ζήλο.

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καυμενάκης, ο οποίος κατέθεσε πως δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αλλά ενημερώθηκε για το γεγονός από τον γιατρό της ομάδας: «O κ. Μαρινάκης δεν ήταν διαπιστευμένος για να βρίσκεται σε εκείνο το χώρο. Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να ειδοποιείται ο παράγοντας και της άλλης ομάδας, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Δεν γνωρίζω τι διημείφθη, ξέρω όμως ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου αδικήθηκε κατάφωρα.»

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες και οι διαιτητές της αναμέτρησης. Ο κ. Μάνταλος κατέθεσε πως βρισκόταν στα αποδυτήρια των διαιτητών, όταν μπήκαν οι κ.κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης. «Ήρθαν και μας είπαν να παίξουμε 50-50. Δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν απειλητικοί.»

Πρόεδρος: Γιατί να σας πουν κάτι τέτοιο;

Μάνταλος: Στην Ελλάδα πρόκειται για συνηθισμένη έκφραση στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Πρόεδρος: Τι εννοούσαν όμως; Ήταν κάποιου είδους απειλή;

Μάνταλος:
Εγώ τα εξέλαβα περισσότερο σαν ευχή.

Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Τριτσώνης. «Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς συνέχεια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας είπαν να παίξουμε 50-50, να σφυράμε ό,τι βλέπουμε και να μη φοβόμαστε τίποτα.

Πρόεδρος: Γιατί, εσείς δεν σφυράγατε ό,τι βλέπατε;

Τριτσώνης: Ό,τι βλέπαμε σφυράγαμε.

Την άποψη πως οι κ.κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης δεν έκαναν κάτι παράνομο η ασυνήθιστο εξέφρασε και ο υπεύθυνος ασφάλειας γηπέδων της ΕΠΟ.

Εισαγγελέας: Μήπως απλά και μόνο η παρουσία των κατηγορούμενων στα αποδυτήρια ήταν αρκετή για να επηρεάσει τη συμπεριφορά των διαιτητών;

Υπεύθυνος ασφάλειας ΕΠΟ: Όχι, πήγαν απλά για να ευχηθούν καλή επιτυχία, λόγω ευγενείας.

Εισαγγελέας: Είχαν κάνει οι διαιτητές κάποιο λάθος στο πρώτο ημίχρονο;

Υπεύθυνος ασφάλειας ΕΠΟ: Όχι.

Εισαγγελέας: Μήπως έκαναν στο δεύτερο, μετά την επίσκεψη των κατηγορούμενων;

Υπεύθυνος ασφάλειας ΕΠΟ: Ανθρώπινα λάθη γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων κατέθεσαν δημοσιεύματα με πανόμοια περιστατικά, όπως την «επίσκεψη» παραγόντων του Παναθηναϊκού σε αγώνα με τον Πλατανιά «χωρίς», όπως είπαν, «να υπάρξει δίωξη η να ασχοληθεί κανείς ιδιαίτερα», ενώ για τον τελικό του κυπέλλου υποστήριξαν ότι τα λάθη των διαιτητών ήταν ανθρώπινα: «Προχθές ο Ολυμπιακός αδικήθηκε κατάφωρα σε αγώνα με τον τωρινό του κατήγορο Αστέρα Τρίπολης. Αυτά γίνονται όλη την ώρα.»