Η κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας και μας εκθέτει διεθνώς, ντροπιάζει τον κάθε πολίτη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέποντας την παντελή απουσία του κράτους προσπαθούν μέσω των φιλοζωικών σωματείων να βοηθήσουν τα χιλιάδες αδέσποτα. Τα κάποια βήματα εμπρός που γίνονται συχνά σκοντάφτουν στην αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, στις αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας στους αρμόδιους φορείς και την έλλειψη παιδείας σχετικά με ζητήματα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η απίστευτη είδηση ότι το σωματείο «Κιβωτός του Νώε» διώκεται ως «παράνομο» ενώ ο ομογενής εθελοντής κτηνίατρος που βοηθάει τα ταλαιπωρημένα ζώα με αναγκαίες στειρώσεις και επεμβάσεις διώκεται και αυτός γιατί δεν έχει περάσει από την γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ ώστε να αναγνωρίσει τα πτυχία του.

Είναι προφανές ότι ενέργειες σαν αυτή δεν βοηθάνε να αλλάξει η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όπου ζώα κάθε βδομάδα εγκαταλείπονται, βασανίζονται και πεθαίνουν από φόλες. Μια εικόνα που δείχνει στους ξένους τουρίστες ότι ο ελληνικός πολιτισμός για τον οποίο τόσα έχουν ακούσει δεν υπάρχει πλέον…