«Ξέρεις κανένα σπίτι γέρου για να τον ληστέψουμε; Έχουμε μείνει από ψιλά», είπε ο 17χρονος Αθίγγανος δράστης προς τον 27χρονο συνεργό του, επίσης Ρομά.

Η ανατριχιαστική επικοινωνία που εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια άρσης απορρήτου των επικοινωνιών των υπόπτων οδήγησε στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας 85χρονου στη Δράμα, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Του έριξαν νέφτι στα χέρια και απειλούσαν να τον κάψουν. Νωρίτερα τον είχαν ξυλοκοπήσει άγρια χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα. Ο 85χρονος ξεψύχησε πριν οι δράστες υλοποιήσουν την απειλή τους. Άρπαξαν λίγα κοσμήματα, μία αλυσίδα και ένα ρολόι που φορούσαν και εξαφανίστηκαν.

«Πληροφοριοδότης- καθοδηγητής» των δραστών, όπως γράφει η εφημερίδα, ήταν 37χρονος Ρομά, γείτονας του ηλικιωμένου. Η άγρια δολοφονία αποκαλύφθηκε στις 12 Νοεμβρίου στο Ευρύπεδο Κυργίων Δράμας.

Δράστες είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις Ρομά, ένας 18χρονος σήμερα, ανήλικος όταν έγινε το έγκλημα, ένας 27χρονος, ο οποίος αναζητείται, και ο 37χρονος τότε κάτοικος του ίδιου χωριού, που κρατούσε τσίλιες κατά τη διάπραξη του εγκλήματος. 

Ο 18χρονος δράστης και ο 37χρονος καθοδηγητής συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους. Αναζητείται ο 27χρονος συνεργός.