Φαινόμενα σαν το παρακάτω, μάλλον θα αυξάνονται στους καιρούς που ζούμε. Άλλωστε δεν προϋποθέτει άσκηση βίας ή χρήση όπλων. Βρίσκεις απλά ένα καλό παραχαράκτη και βάζεις βιτρίνα δυο «κυρίες» που τροφοδοτούν την αγορά με το δημιούργημά σου. Αποτέλεσμα αυτού; Προϊόντα αλλά και βασικά τα ρέστα, που είναι νόμιμα. Το μοναδικό σου άγχος είναι να μην σε πιάσουν. Όπως πιάστηκαν σήμερα στη Λαμία, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ σε κεντρική πλατεία της πόλης. Πρόκειται για δυο γυναίκες που πήραν σβάρνα διάφορα καταστήματα, κάνοντας μικρές αγορές.

Οι δύο γυναίκες , η μια από την Λαμία και η άλλη από την Κέρκυρα, είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα και λίγο αργότερα σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκαν πάρα πολλά πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Η ασφάλεια βέβαια δεν σταμάτησε την έρευνα εκεί καθότι οι δύο γυναίκες κυκλοφορούσαν και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Ελλάδας.

Έτσι οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της ανάκρισης πιστεύουν ότι θα βρουν μια άκρη στο κουβάρι της διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων αφού εκτιμούν πως ανήκουν σε σπείρα που διακινεί πλαστά χαρτονομίσματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το έξυπνο πουλί, από τη μύτη πιάνεται ή από το 50ευρω…