Ενώπιον δύο ανακριτών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί στις 15:30 για να απολογηθεί ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, όσο και στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, που αναφέρεται ως «Führerprinzip», αποδίδεται ο ηγετικός του ρόλος στη Χρυσή Αυγή με τους υπόλοιπους βουλευτές να έχουν βοηθητικό ρόλο.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακριτές και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν για την προφυλάκισή του. Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Χθες απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, που φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα-μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.