Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς και τις δραματικές στιγμές της δολοφονικής επίθεσης περιγράφει στην κατάθεσή της, που δημοσιεύει tovima.gr, η νεαρή αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.
Η 24χρονη αστυνομικός φέρεται να καταθέτει ότι όταν οι αστυνομικοί έφθασαν κοντά στο σημείο της συμπλοκής είδαν 30 – 40 άτομα μαυροφορεμένα, με κράνη και ρόπαλα. Ωστόσο, ένας εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, που συστήθηκε ως συνάδελφος, τούς διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα είχαν πια ηρεμήσει.
Ωστόσο, λίγο μετά 10 – 15 από τα άτομα αυτά πήγαν στην Π. Τσαλδάρη, όπου σημειώθηκε η συμπλοκή. «Φωνάξαμε να ηρεμήσουν», φέρεται να λέει η αστυνομικός και συμπληρώνει ότι μόνο δύο συνέχισαν να συμπλέκονται. Η ίδια και ένας συνάδελφός της εσπευσαν να τους χωρίσουν. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με την κατάθεση, ο Παύλος Φύσσας είχε ήδη δεχθεί την δολοφονική επίθεση από τον Γ. Ρουπακιά.
Όπως φέρεται να λέει η ίδια, ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη από δύο συναδέλφους της.
Αναλυτικά, η κατάθεση έχει ως εξής:
«Είμαι αστυνομικός. Ειδικός φρουρός και υπηρετώ στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά. Χθες 17-9-2013 ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τις 19.00 ως τη 01.00 στο Κερατσίνι. Εγώ ήμουν συνοδός σε μηχανή συναδέλφου. Την 23.59 ώρα της 17ης λάβαμε σήμα από το Κέντρο ότι γύρω στα 50 άτομα στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ιφιγενείας με ρόπαλα στα χέρια κατευθύνονται για την καφετέρια […]. Σε 10 περίπου λεπτά φτάσαμε στο σημείο… Εκεί ενσωματωθήκαμε με κάποια ακόμα ομάδα ΔΙΑΣ, συνολικά είμαστε οκτώ αστυνομικοί με τέσσερις μηχανές. Στην οδό Π. Μελά, που είναι παράλληλη της Τσαλδάρη, είδαμε διασκορπισμένα γύρω στα 30-40 άτομα. Κατά κάποιο λόγο ήταν μαυροφορεμένα, κάποιοι φορούσαν κράνη, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν αντικείμενα, που φαίνονταν από εκεί που ήμασταν ως ρόπαλα… Στο σημείο, όπου ήμασταν δεν υπήρχε πολύ φως…
Όταν φτάσαμε εκεί τα πράγματα ήταν ήρεμα. Κάποια στιγμή μας πλησίασε κάποιος, ο οποίος μας είπε ότι είναι συνάδελφος και μας είπε ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Όταν τον ρωτήσαμε τι είχε συμβεί, μας είπε ότι κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια που έβλεπαν το ματς του Ολυμπιακού με την Παρί αλλά τώρα είχαν φύγει και ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι το άτομο που δήλωσε ότι ήταν συνάδελφος δεν ήταν αστυνομικός, αλλά εξωτερικός φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ενώ λοιπόν τα πράγματα ήταν ήρεμα, βλέπουμε ξαφνικά τα 30-40 άτομα, που σας είπα πριν, κάποια από αυτά, γύρω στα 10-15 άτομα, να πηγαίνουν από την Κεφαλληνίας προς την Τσαλδάρη. Πήγαμε και εμείς από πίσω και τότε είδαμε ότι στην Τσαλδάρη κάποιοι πλακώνονταν στο ξύλο. Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και πράγματι σταμάτησαν να χτυπιούνται. Μόνο δυο άντρες συνέχισαν να χτυπιούνται. Για αυτό και εγώ με ένα άλλον συνάδελφο μου από την άλλη ομάδα ΔΙΑΣ πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον ένα από τους δυο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να χωρίσουν. Με το που τους χωρίσαμε αυτός που είχαμε πιάσει για να τον τραβήξουμε φώναξε:
“Με μαχαίρωσε , με μαχαίρωσε”. Πράγματι είδαμε ότι στη μπλούζα του στην περιοχή της κοιλιάς είχε αίματα. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτε. Αυτός που είχε μαχαιρωθεί φώναξε: “Πού πας να φύγεις ρε π…” δείχνοντας αυτόν που μέχρι πριν από λίγα δευτερόλεπτα τους είχαμε χωρίσει. Τότε δυο συνάδελφοι πήγαν να ακινητοποιήσουν το άτομο που τους υπέδειξε το θύμα. Τον ακινητοποίησαν σε πολύ κοντινή απόσταση, σε τρία τέσσερα μέτρα από το σημείο που τους είχαμε δει να χτυπιούνται.
Ο δράστης είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και μάλιστα όταν τον ρώτησε ο άλλος συνάδελφος γιατί τον χτύπησε, αυτός απάντησε: “Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου”. Τότε οι συνάδελφοι στο οδόστρωμα ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και το αυτοκίνητο του δράστη βρήκαν και ένα μαχαίρι που επάνω είχε αίματα. Στο μεταξύ είχαμε ασθενοφόρο αλλά και το περιπολικό για να προσαγάγουμε το δράστη, στο τμήμα Κερατσινίου. Μας είπε το όνομά του. Εγώ προσωπικά δεν είδα τον δράστη να μαχαιρώνει το θύμα, προφανώς τον είχε μαχαιρώσει πριν φτάσουμε»…