Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών τους προσώπων.

Οι αστυνομικοί συγκεκριμένα εξιχνίασαν δεκατρείς περιπτώσεις απάτης και είκοσι επτά απόπειρες σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Αλεξάνδρεια Ημαθίας και γι’ αυτό συνέλαβαν έναν 46χρονο και έναν 26χρονο ενώ αναζητούν και έναν ακόμη συνεργό τους.

Τα κέρδη από τις απάτες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 36.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 198.500 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή και διεθνή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ένα εκ των μελών της οργάνωσης, προσποιούμενο τον εφημερεύοντα ιατρό, επικοινωνούσε τηλεφωνικώς στις οικίες των θυμάτων πρωινές και απογευματινές ώρες, επιδιώκοντας τον αιφνιδιασμό και την ταραχή τους και τους ανέφερε ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο εισήχθη εσπευσμένα σε νοσηλευτικό ίδρυμα, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Στη συνέχεια, παρέπεμπε τα θύματα σε άλλο μέλος της σπείρας, ο οποίος είτε προσποιούμενος εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ανέφερε ότι ο υποτιθέμενος ασθενής χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά είτε προσποιείτο συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων, σε τραγική κατάσταση, προκειμένου να πείσει τα θύματα. Στη συνέχεια, κάποιος εκ των δραστών αναλάμβανε να παραλάβει τα χρήματα από τις οικίες των θυμάτων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τόσο του συνεργού τους όσο και τυχόν άλλων παθόντων.