Την ακύρωση της απόλυσης της ζητεί με προσφυγή της στη δικαιοσύνη καθηγήτρια φιλόλογος που υποστηρίζει πως απολύθηκε άδικα μετά από κόντρα που είχε με τον διευθυντή του νυκτερινού Γυμνασίου –Λυκείου η οποία της δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα και την υποχρέωσε να απουσιάζει από την υπηρεσία της.
Οι απουσίες από τη δουλειά της ήταν αυτές που έφεραν την καθηγήτρια αντιμέτωπη με το πειθαρχικό συμβούλιο και την οριστική απόλυση, ωστόσο, η ίδια υποστηρίζει πως δεχόταν bullying από τον διευθυντή του σχολείου προκειμένου, μεταξύ άλλων, να είναι ελαστική με απουσίες συγκεκριμένων μαθητών αλλά και να κάνει τα στραβά μάτια στην εγγραφή μαθητή στο Λύκειο χωρίς το απολυτήριο της Γ’ Γυμνασίου.
Στην προσφυγή της η φιλόλογος κάνει λόγο για ψυχολογικό πόλεμο αλλά και λεκτικές απειλές την ώρα που ο διευθυντή, όπως λέει, την πρόσβαλε και της φώναζε ενώπιον των συναδέλφων της. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν τέτοια η ένταση της πίεσης που δεχόταν που θα μπορούσε να την είχε οδηγήσει σε αυτοκτονικές τάσεις εάν δεν υπήρχε η οικογένεια της να την στηρίζει. Όπως υποστηρίζει αντιμετώπισε συμπτώματα πανικού, κατάθλιψης, νευρώσεων, ιλίγγους, αστάθεια και ναυτία.
Η καθηγήτρια υπέβαλε αίτηση και αποσπάστηκε στο νομό Αττικής, ενώ όλο αυτό το διάστημα ελάμβανε αναρρωτικές άδειες λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης που, λέει, ότι είχε περιέλθει. Ερχόμενη στην Αττική αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με την χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών αλλά και με υγειονομικές επιτροπές ενώ μιλά για εμπαθή και εκδικητική σε βάρος της συμπεριφορά εκ μέρους της διευθύντριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η φιλόλογος υποστηρίζει ότι η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης της δεν έχει επαρκή αιτιολογία και παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Τέλος επισημαίνει ότι εκτός από τη δουλειά της χάνει και το συνταξιοδοτικό της δικαίωμα μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας.