Ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφονται σχεδόν καθημερινά σε σχολεία του Ηρακλείου. Γι’ αυτό καθηγητές και γονείς είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το θέμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ ενός Έλληνα κι ενός Αλβανού. Και οι δύο μαθητές Λυκείου.

Τα παιδιά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», ήρθαν στα χέρια αφού ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα της τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο Αλβανός μαθητής του είπε ότι καλώς γράφτηκαν τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στα σχολεία του Ηρακλείου, αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό βίας το τελευταίο διάστημα.

Κρούσματα βίας αλλά και προπαγάνδας έχουν καταγραφεί με συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής να αναγράφονται στους τοίχους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Λάζαρος Μάρκου, μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» και είπε: «Υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού στα σχολεία του Ηρακλείου. Δυστυχώς ότι καλλιεργείται στην κοινωνία επεκτείνεται και στο σχολείο. Προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να το εκμηδενίσουμε αλλά είναι δύσκολο.

Εξάλλου μια προεκλογική εκστρατεία στήθηκε στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, όλα καλλιεργούνται χρόνια και ιστορικά βλέπουμε ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσης εμφανίζονται και αυξά0νονται σε ποσοστά».