Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη τα ψυχιατρικά περιστατικά στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και στα περίχωρα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Όπως αναφέρει το prismanews,η  πρώτη Δευτέρα του πρώτου μήνα του Φθινοπώρου ήταν αρκετά δύσκολη για τους ανθρώπους της ψυχικής υγείας αλλά και για τους ασθενείς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε 4 ώρες, 5 άνθρωποι στην πόλη του Ηρακλείου βρέθηκαν σε κατάσταση κρίσης και χρειάστηκε η επέμβαση του ΕΚΑΒ και η μεταφορά τους στη μονάδα οξέων περιστατικών της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Εξάλλου σύμφωνα με τους ειδικούς η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι οι εποχές που η έναρξη τους σηματοδοτεί έξαρση των συναισθηματικών διαταραχών- ψυχώσεων.

Και μπορεί στο δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου να μεταφέρθηκαν σε λίγες ώρες 5 άνθρωποι σε κατάσταση κρίσης, στους ιδιώτες ψυχιάτρους όμως εμφανίζονται καθημερινά αμέτρητοι άνθρωποι ζητώντας βοήθεια για να ελέγξουν το άγχος τους, για να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη και για να αποφύγουν την αυτοκτονία.

Ενδεικτικά, ψυχίατρος στην Κρήτη, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε 48 ώρες, επτά απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ δεν είναι λίγοι οι ιδιώτες γιατροί που υπογραμμίζουν ότι τα περιστατικά είναι πολλά περισσότερα από τα καταγεγραμμένα στα βιβλία ασθενών των νοσοκομείων.