Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο γυναίκες κι ένας άνδρας που είχαν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των καταστηματαρχών της Σαντορίνης. Οι δύο γυναίκες, με την κάλυψη του άνδρα, επισκέπτονταν κοσμηματοπωλεία και καταστήματα ακριβών ρούχων και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις άρπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.
Το κλειστό κύκλωμα γνωστού κοσμηματοπωλείου, όμως, κατέγραψε καθαρά τα πρόσωπα της 28χρονης Εlvetia και της 26χρονης Lenouta. Μελετώντας τα «λαγωνικά» του Α.Τ Θήρας τα καρέ από το κλειστό κύκλωμα γνωστού κοσμηματοπωλείου όπου φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα των δύο Ρουμάνων τη στιγμή που αφαιρούσαν κασετίνα με κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 5000 ευρώ, έφθασαν στα ίχνη τους και κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Την ώρα δηλαδή που έβγαζαν εισιτήριο για να το σκάσουν στην Αθήνα.
Τον τελευταίο μήνα στην Αστυνομία της Θήρας έφθαναν συνεχώς στην Αστυνομία καταγγελίες για περίεργες κλοπές ιδιαίτερα από καταστήματα με επώνυμα ρούχα και κοσμηματοπωλεία. Οι αστυνομικοί παρά τους ελέγχους και τις περιπολίες δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τους μακρυχέρηδες μέχρι και την περασμένη Πέμπτη που η συμμορία έκανε το μοιραίο λάθος. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, στις 11:20 το πρωί, οι δύο νεαρές Ρουμάνες, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στα Φηρά και άρπαξαν 24 βραχιόλια χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τους υπαλλήλους. Αυτή η αρπαγή, θα ήταν και η τελευταία…
Οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν καρέ- καρέ τα πρόσωπα και τις κινήσεις τους. Ο διοικητής του τμήματος Θήρας Αστυνόμος Α΄ Δημήτριος Παντελής έδωσε εντολή να «χτενιστεί» το νησί και οι αστυνομικοί με τις φωτογραφίες των γυναικών στα χέρια προσπαθούσαν να εντοπίσουν το στίγμα τους. Λίγες ημέρες αργότερα κατάφεραν να τις βρουν και να τις βάλουν στο χέρι. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό «Εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και τρόπο δράσης (οι γυναίκες αφαιρούν αντικείμενα και οι άνδρες επιτηρούν το χώρο) με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας. Τα δε κλοπιμαία, φυλάσσονταν προσωρινά σε οικίες που μισθώνουν για αυτό το σκοπό και εν συνεχεία είτε τα αποστέλλουν στο εξωτερικό εισπράττοντας τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά, είτε τα διαθέτουν στην εγχώρια αγορά».
Πηγή: protothema.gr