Με στόχο την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και για τους εμπόρους, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς προτείνει να διατηρηθούν οι χαμηλές τιμές και μετά το πέρας των θερινών εκπτώσεων, την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου είναι να ανακηρυχθεί ο Σεπτέμβριος ως μήνας «Φθινοπωρινών αγορών – Χαμηλών τιμών» και οι καταστηματάρχες να προσφέρουν τα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, που θα αναγράφονται κατά προτίμηση με κόκκινο χρώμα.

Παράλληλα, επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες ημέρες, με την προϋπόθεση να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων (σύμφωνα με το Ν. 3377/19.8.05).

Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος οφείλει να ανακοινώνει στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και στην Δ/νση Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά τις προσφορές που προτίθεται να κάνει, τουλάχιστον μία μέρα πριν από την έναρξή τους.

Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές θα επιβληθούν ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο 500 μέχρι 50.000 ευρώ με απόφαση Νομάρχη, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.