Σκληρές εικόνες με «πρωταγωνιστές» μικρά παιδιά και βρέφη σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα, περιείχαν τα 298.398 ψηφιακά αρχεία που βρέθηκαν στην κατοχή των εμπλεκομένων στο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, το οποίο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε σε Αττική, Καστοριά και Πάτρα, με την κωδική ονομασία «EGMA» συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη πέντε, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Όπως έγινε γνωστό, από την ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer «e DONKEY 2000», που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικές έρευνες, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί Η/Υ καθώς και 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.