Προθεσμία ως την Δευτέρα, στις 11.30 το πρωί, ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, προκειμένου να απολογηθούν, οι δύο επιχειρηματίες που φέρονται ως συνεργοί στην υπόθεση των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Την υπόθεση έφερε στο φως έρευνα των ανδρών της ασφάλειας Λιμεναρχείου Σάμου, σε συνεργασία, στη συνέχεια, με την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου συνελήφθη 26χρονος από τη Γουινέα, ενώ αποβιβαζόταν από το πλοίο Ιεράπετρα, ο οποίος μετέφερε πλαστά χαρτονομίσματα αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ, για να διοχετευθούν στην αγορά της Σάμου.

Μόλις άνοιξαν τη μικρή πράσινη βαλίτσα του 26χρονου αλλοδαπού, οι λιμενικοί βρήκαν 108.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, των 100 και των 500 ευρώ, έτοιμα για να διοχετευθούν στην αγορά και άλλα αξίας 890.000 ευρώ σε δεσμίδες των 500 ευρώ, τα οποία με κατάλληλη επεξεργασία, με χημικές ουσίες που είχε μαζί του ο 26χρονος, θα ετοίμαζε σε χώρο τον οποίον αναζητούν Λιμενικοί και Αστυνομικοί.

Αναμένεται να αξιοποιηθούν και άλλα στοιχεία, τα οποία θα οδηγήσουν Λιμενικό και Αστυνομία στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο 26χρονος αλλοδαπός και οι δύο Έλληνες, 43 και 46 χρονών, κρατούνται στο Λιμεναρχείο Σάμου μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα απολογηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Σάμου.