Γυαλιά ηλίου, ξαπλώστρα, πετσέτα, αντηλιακό. Το τελευταίο διάστημα ο υδράργυρος έχει χτυπήσει «κόκκινο» με αποτέλεσμα όσοι Αθηναίοι έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα, να αναζητούν οάσεις δροσιάς.

Κι επειδή οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουν να πάνε σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής λόγω φόρτου εργασίας ή άλλων υποχρεώσεων, προτιμούν τις πισίνες των ξενοδοχείων. Άλλωστε, το μόνο που τους λείπει είναι η άμμος.

Στο ξενοδοχείο Ηilton η πισίνα είναι ανοικτή καθημερινά ως τις 22.00 και η ημερήσια είσοδος τιμή εισόδου είναι 35 ευρώ από Δευτέρα έως Παρασκευή και 55 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Υπάρχουν και εκπτωτικές προσφορές για τις τρεις ή πέντε εισόδους καθώς και συνδρομές μηνιαίας, τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Η πισίνα του St. George Lycabettus λειτουργεί Δευτέρα και Τρίτη από τις 11.00 ως τις 19.00, ενώ από Τετάρτη ως και Κυριακή από τις 9.00 ως τις 20.00. Η είσοδος για τους ενηλίκους κοστίζει 34 ευρώ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές, αναψυκτικό ή φυσικός χυμός και πετσέτα και για τα παιδιά κάτω των 16 ετών η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 17 ευρώ.

Στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου Athens Imperial Hotel βρίσκεται η πισίνα που είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί. Η τιμή εισόδου για τους επισκέπτες είναι 15 ευρώ και είναι η ίδια για όλη την εβδομάδα. Στους επισκέπτες προσφέρεται ξαπλώστρα, πετσέτα κι ένας καφές ή φυσικός χυμός.