Διακινητές και χρήστες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου της Κρήτης έπιασαν, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς οι αστυνομικές αρχές του νομού Λασιθίου.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν, το τελευταίο διάστημα πληροφορίες για ποσότητες χασίς, ηρωίνης και χαπιών που διακινούνταν στην περιοχή, και αξιοποιώντας πληροφορίες, έγιναν μάρτυρες μίας αγοραπωλησίας, μεταξύ ενός 39χρονου και ενός 31χρονου και ενός 33χρονου άνδρα και μιας 26χρονης. Το ζευγάρι, από τη Σητεία, έμενε σε ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο.

Μετά τη συναλλαγή, οι αστυνομικοί του ΤΔΝ, του ΤΑΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Νικολάου σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο του ζευγαριού, όπου και βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και χαπιών.

Ο 39χρονος διακινητής φέρεται να λειτουργεί κατόπιν εντολών ενός 29χρονου Αλβανού, αναφέρει το cretalive.gr ο οποίος αναζητείται καθώς φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει συνολικά 201 γρ. ηρωίνης, 90 ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα χασίς, ενώ στο σπίτι του Αλβανού, ο οποίος είναι γνώριμος των διωκτικών αρχών, δε βρέθηκαν παρά μόνο μικροποσότητα ηρωίνης. Φαίνεται, πάντως, πως μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αποκρύπτονταν σε «καβάντζα», σε εξωτερικούς υπαίθρους χώρους, τους οποίους υποδείκνυε ο Αλβανός στον 39χρονος για να παραλαμβάνει κάθε φορά ποσότητες για τις παράνομες συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Ανακριτή.