Κατηγορούμενοι για «ληστείες» και παράβαση του νόμου περί όπλων, συνελήφθησαν στο Νέο Κόσμο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 26χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους δράστες και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν επιμελώς κρυμμένο σε ζαρντινιέρα πλησίον τους, ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια.

Από την έρευνα – προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα η οποία το τελευταίο τετράμηνο έχει διαπράξει τουλάχιστον τρείς ληστείες και συγκεκριμένα μια ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων και δύο ληστείες σε βάρος ατόμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δικογραφία σχηματίστηκε όμως και σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες κλοπές.

Από την έρευνα – προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος έχει διαπράξει συνολικά πέντε διαρρήξεις – κλοπές, ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, δύο γραφείων και δύο διαμερισμάτων.

Ο δράστης δεν συνελήφθη διότι είναι ήδη έγκλειστος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.