Στις 22 Νοεμβρίου θα καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση της Proton Bank ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και έξι ακόμη άτομα από την ίδια τράπεζα που ήταν υπεύθυνα για τις δανειοδοτήσεις.

Και οι επτά ύποπτοι είχαν κληθεί σήμερα από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση, όπως ήταν όμως αναμενόμενο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις γραπτές εξηγήσεις τους.

Η υπόθεση αφορά δάνεια ύψους περίπου 700.000.000 ευρώ που δόθηκαν την περίοδο όπου ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος της Proton Bank και φέρονται ότι κατέληξαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου συμφερόντων του επιχειρηματία με επισφαλής όρους.

Για την ίδια υπόθεση ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει ως υπόπτους 24 νέα πρόσωπα τα οποία φέρονται ότι έλαβαν δάνεια για λογαριασμό του κυρίου Λαυρεντιάδη. Με βούλευμα μάλιστα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών, διατάχτηκε η δέσμευση μετοχών, θυρίδων και τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων, τόσο του κυρίου Λαυρεντιάδη όσο και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.