Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση της πρώτης ετήσιας έκθεσης της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι πάνω από 1.000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από την επεξεργασία της λίστας Μπόριανς και της λίστας των ομολόγων, αλλά και 191 δικογραφίες από την λίστα Λαγκάρντ, ενώ όλες αυτές έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ.
Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Αθανασίου, κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 15/7/2016, έχουν σχηματιστεί 191 δικογραφίες οι οποίες αφορούν πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ και έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και στο ΚΕΦΟΜΕΠ. Από αυτές τις δικογραφίες έχουν περαιωθεί 94 και έχει καταλογισθεί το ποσό των 810 εκατομμυρίων περίπου ευρώ.
Αναφορικά με τις δικογραφίες των 65 CD, ο οικονομικός εισαγγελέας, είπε ότι έχουν σχηματιστεί 284 δικογραφίες, ίσως και περισσότερες, και έχουν και αυτές επίσης διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελεγκτικές δικογραφίες, ενώ από τις δικογραφίες αυτές, «έχουν περαιωθεί 36 τον αριθμό, γιατί μέχρι τον Απρίλιο του 2016 είχαμε μόνο ένα τμήμα, το οποίο είχε 18 άτομα και έχει καταλογισθεί το ποσό των 99 εκατομμυρίων ακόμα και με αυτή την περαίωση των 36 υποθέσεων».
Ακόμη, ο οικονομικός εισαγγελέας ανέφερε: «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, οι υποθέσεις που αφορούν ΑΦΜ, που είναι 1.300.000, αν μπορούσε να γίνει με κάποιο συντονισμό και με κάποιο τρόπο, εννοώ δηλαδή διαδικασίες διαφορετικές από αυτές που γίνονται κ.τλ., θα είχαν πολύ περισσότερες υποθέσεις και θα είχαν πολύ περισσότερα έσοδα έρθει στο Δημόσιο. Όσον αφορά τις δικογραφίες της λίστας Μπόριανς και της λίστας των ομολόγων οι οποίες διερευνώνται παράλληλα, έχουν σχηματιστεί πάνω από 1.000 δικογραφίες και αυτές έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τα’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ».