Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με τον κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς που βρέθηκε στην κατοχή της γνωστής TV persona. Τις επόμενες ημέρες οι διωκτικές αρχές θα προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις ατόμων, που τα ονόματά τους θα προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που μέχρι στιγμής έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., προκύπτει η εμπλοκή ακόμα τεσσάρων ατόμων που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και αναζητούνται. Οι άνδρες του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής έχουν ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να ανακαλύψουν τα ίχνη των ανθρώπων που γνώριζαν τη διαδρομή του πίνακα, ο οποίος κατέληξε στα χέρια της τηλεπαρουσιάστριας και του 65χρονου πρώην αντικέρ, αλλά και όλους εκείνους που μεσολάβησαν ως σύνδεσμοι για να βρεθεί αγοραστής που θα μπορούσε με άκρα μυστικότητα να καταβάλει το αμύθητο πόσο που απαιτείται για την απόκτηση του αριστουργήματος που φιλοτέχνησε ο Φλαμανδός ζωγράφος.
Η γνωστή παρουσιάστρια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον πίνακα της τον έδωσε ένας Ιταλός φίλος της πριν από χρόνια. Έτσι, τώρα οι αστυνομικοί ψάχνουν να λύσουν τον γρίφο με τον μυστηριώδη Ιταλό αλλά και τα υπόλοιπα άτομα τα οποία, όπως προκύπτει, έχουν ανάμειξη στην υπόθεση.
Οι έρευνες θα επεκταθούν και στην Ιταλία, καθώς εκεί φαίνεται να ήταν ο τελευταίος σταθμός από τον οποίο πέρασε ο πίνακας πριν φτάσει στη χώρα μας.
Το κυνήγι των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό του διάσημου πίνακα «Το κυνήγι του χοίρου στην Καλυδωνία», που φιλοτεχνήθηκε το 1618 από τον Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, ξεκίνησε το 2001, όταν άγνωστοι έκλεψαν το έργο με αριστοτεχνικό τρόπο κατά τη διάρκεια μεταφοράς του στο Βασιλικό Μουσείο του Βελγίου.
Έκτοτε ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό από το FBI και την Interpol προκειμένου να διερευνηθεί η σκοτεινή διαδρομή του πίνακα από το Βέλγιο στην Αθήνα. Οι εκτιμήσεις των αρχών συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι η αρχική μεταφορά του πίνακα έγινε από το Βέλγιο στην Ιταλία με τη συνδρομή μελών της ιταλικής μαφίας, ενώ τα ίχνη των δραστών οδήγησαν το FBI στην ελληνική πρωτεύουσα.
Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την Espresso, ειδοποίησαν εγκαίρως την Ασφάλεια Αττικής, ενώ στον εντοπισμό του ζευγαριού που κατείχε παράνομα τον πίνακα συνέβαλαν και οι πληροφορίες του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη. Με μια υποδειγματική και άκρως αποτελεσματική επιχείρηση οι άνδρες της αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, παγίδευσαν το ζευγάρι εμφανιζόμενοι ως αγοραστές και είχαν διαπραγματευτεί την αγορά του πίνακα αντί περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ.