Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα μετανάστες εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 37, 42 και 25 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος αποτελούσε μέλος και οργάνωσης που εμπλέκεται σε παροχή προστασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άλλα τρία μέλη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δεύτερη οργάνωση συστήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 και εμπλέκεται σε περίπου 20 περιπτώσεις διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, τουλάχιστον 500 παράτυπων μεταναστών, αποκομίζοντας περίπου το χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η παράνομη μεταφορά 45 μεταναστών, εκ των οποίων 10 ανηλίκων σε παραμεθόριο περιοχή, ώστε να προωθηθούν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Στην περίπτωση αυτή η οργάνωση αποκόμισε συνολικό χρηματικό όφελος 27.000 ευρώ περίπου.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο ημερολόγια σημειώσεων και το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή άλλων ατόμων στην οργάνωση.