«Με απειλούσαν μετά τη δολοφονία του Παύλου. Μου έλεγαν στο τηλέφωνο “Είσαι ο επόμενος, θα σε σκοτώσουμε”» κατέθεσε ο φίλος του μουσικού Δημήτρης Μελαχρινόπουλος στη δίκη της Χρυσής Αυγής απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.

Ο μάρτυρας, μάλιστα, υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές από Χρυσαυγίτες και τον περασμένο Σεπτέμβριο, την ημέρα που πήγε να ψηφίσει.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε απειληθεί;

Μάρτυρας: Έχω απειληθεί μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Για δυο μήνες με έπαιρναν τηλέφωνο από απόκρυψη αριθμού. Μια αντρική φωνή μου έλεγε «εσύ είσαι ο επόμενος, θα σε σκοτώσουμε».

Πολιτική Αγωγή: Το είχατε καταγγείλει;

Μάρτυρας: Ναι, το είχα καταγγείλει και μου είπαν να ζητήσω προστασία. Και τώρα πρόσφατα στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου με απείλησαν έξω από το εκλογικό κέντρο.

«Οργανωμένο σχέδιο»

Ο κ. Μελαχρινόπουλος αναφερόμενος στην βραδιά της δολοφονίας έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» καθώς γινόταν επίθεση από συγκεκριμένες ομάδες. «Προσπαθούσαν να μας αποδυναμώσουν τον Παύλο και εμάς για να έρθει μετά ο Ρουπακιάς και να τον δολοφονήσει . Αυτοί που χτυπούσαν τα πόδια ήθελαν να εμψυχώσουν τους άλλους και να φοβίσουν εμάς», είπε και τόνισε ότι εκείνο το βράδυ μετά των προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα είδε τον Ρουπακιά «να είναι απαθής, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Όσο για το ρόλο της αστυνομίας, ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός  πως «οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έκαναν τίποτα» για να αποτρέψουν το κακό και πως πλησίασαν μόνο όταν ο Παύλος χτυπήθηκε από τον Ρουπακιά. «Αν δεν είχε έρθει το περιπολικό ο Ρουπακιάς θα μπορούσε να είχε φύγει», υπογράμμισε.

Πολιτική Αγωγή: Τι αίσθημα σας προκάλεσε αυτή η ομάδα εκείνο το βράδυ με αυτά τα οποία φόραγε και κράταγε;

Μάρτυρας: Ένιωσα φόβο.

«Είναι ωραία να πεθαίνεις όρθιος σε δημόσια θέα»

Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε ποιο στίχο επέλεξε η οικογένεια να βάλει στο μνημείο του Παύλου Φύσσα;

Μάρτυρας: Ναι, στο περίπου: «Μια νέα μέρα είναι ωραία να πεθαίνεις όρθιος σε δημόσια θέα» λέει ο στίχος

Πολιτική Αγωγή: Για ποιό  λόγο επέλεξε αυτό το στίχο;

Μάρτυρας: Γιατί ο Παύλος πέθανε δημόσια. Ήταν οργανωμένο έγκλημα

Πολιτική Αγωγή: Αναλύστε το…

Μάρτυρας: Ήταν πολλοί φοράγανε μαύρα ρούχα, πέντε φεύγανε άλλοι τόσοι έρχονταν. Το έκαναν για να αποδυναμώσουν τον Παύλο και εμάς – γιατί και εμείς χτυπηθήκαμε – και στη συνέχεια να τον δολοφονήσει ο Ρουπακιάς.

Πολιτική Αγωγή: Έχετε ακούσει πρόσφατα κάποια δήλωση για τη δολοφονία του Παύλου;

Μάρτυρας: Ναι, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ενώ στην αρχή έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα.

Πολιτική Αγωγή: Πάντως όσα δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο και στον Τύπο για την Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου κ.λπ. δεν τα έχει διαψεύσει ποτέ

Υπεράσπιση: Τι να πρωτοδιαψεύσει;

Πολιτική Αγωγή: Τέσσερις ημέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα είχε γίνει η επίθεση στο Πέραμα. Ξέρετε με τι τρόπο έγινε;

Μάρτυρας: Με τον ίδιο τρόπο όπως διάβασα από τις εφημερίδες. Ήταν τάγμα εφόδου, ήταν οργανωμένη και αυτή η επίθεση.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης.