Αιχμές για την βίαιη προσαγωγή του με την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του αφήνει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους κάτι τέτοιο κατά την άποψή του δεν κρινόταν αναγκαίο.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λιακουνάκος ισχυρίζεται ότι «ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών», ενώ υπογραμμίζει τους ελέγχους που έχουν εκπονηθεί στις εταιρίες του στο παρελθόν. «Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη» σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο». «Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα» προσθέτει ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
«Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ» σημειώνει.
«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
Την Παρασκευή απολογείται στον ανακριτή
Την Παρασκευή θα οδηγηθεί εκ νέου στην ανακρίτρια διαφθοράς ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.
Ο Θ.Λιακουνάκος συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία αφορούν παράνομο χρηματικό ποσό, περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, που φέρεται να διακινήθηκε με τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, από σύμβαση του 2001. Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της εταιρείας Έρικσον (Ericsson) για τα αεροσκάφη Εμπραέρ (Embraer).