Δίπλα από τα υπνοδωμάτια της οικογένειας, την ώρα που τα μέλη της κοιμούνταν, έψαχναν τη «λεία» τους διαρρήκτες, οι οποίοι χτύπησαν στη Γαύριανη Μαγνησίας. Τα κλοπιμαία φόρτωσαν στο ΙΧ αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, το οποίο άνοιξαν με τα κλειδιά που βρήκαν μέσα στην κατοικία.

Η δράση των τριών διαρρηκτών έγινε αντιληπτή από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού. Οι δράστες καταδιώχθηκαν, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος. Το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε από τον έναν διαρρήκτη, όταν καταδιωκόμενο από περιπολικά της αστυνομίας συγκρούστηκε σε κολώνα. Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι. Οι δύο συνεργοί του εγκατέλειψαν την περιοχή με δεύτερο «δικό» τους αυτοκίνητο.

Έντρομη ξύπνησε η οικογένεια στη Γαύριανη, όταν αντιλήφθηκε ότι η κεντρική είσοδος είχε παραβιαστεί και από τη θέση τους στο σπίτι απουσίαζαν συσκευές και διάφορα είδη. Κανείς -ευτυχώς- δεν αντιλήφθηκε τους δράστες την ώρα που έψαχναν τους χώρους του σπιτιού τους.