Την ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας – που, ήδη, έχουν διακριτική παρουσία έξω από το Ίδρυμα Αστέγων – προτίθεται να ζητήσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννης Σφακιανάκης, μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Άγνωστοι, στη διάρκεια πορείας στην οδό Σοφοκλέους, μετά την συγκέντρωση και το τρισάγιο στη γωνία των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου για τον δολοφονηθέντα 44χρονο, επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς σε βάρος καταστημάτων μεταναστών.

Ο κ. Γιάννης Σφακιανάκης δήλωσε ότι «παρ’ ολίγο να θρηνήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια του συσσιτίου των 6 μμ. Μισή ώρα νωρίτερα ομάδα Χρυσαυγιτών κατέβαινε από την Κοτζιά και επετίθετο τυφλά σε όποιον έβρισκε μπροστά της επί της Σοφοκλέους. Τα ΜΑΤ αναπτύχθηκαν κατά μήκος της Σοφοκλέους, όπου είναι και η πίσω πόρτα του Ιδρύματος, από όπου μπαίνουν οι άστεγοι της ώρες του συσσιτίου. Χθες υπήρχε πολύ μικρότερη συμμετοχή, γιατί πολλοί μετανάστες φοβήθηκαν μετά την επίθεση και δεν προσήλθαν. Θα ζητήσουμε προληπτικά ενίσχυση της παρουσίας της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την ασφάλεια τόσο των αστέγων, όσο και ημών των ιδίων».