Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, κύκλωμα τοκογλύφων στην Δράμα «έπινε το αίμα» αλλοδαπών και παλιννοστούντων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στους οποίους δάνειζαν χρηματικά ποσά για να τα βγάλουν πέρα στην Ελλάδα. Όμως, με τους τοκογλυφικούς τόκους που τους επέβαλαν, τους ανάγκαζαν να πουλήσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να ξεχρεώσουν!

Οι έρευνες της Ασφάλειας Δράμας που προσπαθούσε να εξασφαλίσει αποδεικτικά στοιχεία για να βάλει «στο χέρι» το κύκλωμα, κράτησαν πολλούς μήνες. Όμως, τελικά, είχαν την αναμενόμενη κατάληξη καθώς στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δύο Έλληνες που εμφανίζονται ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, ένας 51χρονος και ένας 71χρονος, καθώς και μια 70χρονη γυναίκα από την Γεωργία που αναλάμβανε να τους στέλνει τους «δανειολήπτες»!

Η 70χρονη ήταν και ο… ταμίας των τοκογλύφων, αφού στο σπίτι της κατασχέθηκαν τέσσερα τετράδια που αναφέρονταν τα στοιχεία ατόμων Γεωργιανής καταγωγής και άλλων παλιννοστούντων που είχαν πάρει τα τοκογλυφικά δάνεια, οι δόσεις που όφειλαν και το υπόλοιπο χρωστούμενο ποσό! Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη 210 ευρώ και συνεχίζουν την προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: dramini.gr