Στο Καταφύγιο Ζώων του δήμου Ηρακλείου παραδόθηκαν μία λυκοσκυλίνα και όσα από τα κουτάβια της επέζησαν, μετά την καταδίκη του ιδιοκτήτη της σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 € με την κατηγορία της κακοποίησης σκύλου.

Μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει η Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου.

Το άτυχο ζώο το είδε τυχαία εθελοντής της Οργάνωσης, δεμένο με αλυσίδα μόλις μισού μέτρου, εκτεθειμένο στις αντίξοες καιρικές συνθήκες χωρίς τροφή και νερό. Είχε μάλιστα μόλις γεννήσει 8 λυκάκια και είχε ήδη εκδηλώσει ενστικτωδώς κανιβαλισμό!

Ο ιδιοκτήτης των ζώων αυτών θα διωχθεί ποινικά για την εγκληματική του πράξη βάση των Νόμων και τα σκυλιά φιλοξενούνται στο Καταφύγιο καθώς η λυκοσκυλίνα χρειαζόταν άμεσα ιατρική περίθαλψη λόγω μακροχρόνιας ασιτίας και αβιταμίνωσης.

Επίσης έγινε δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση και του επιδικάστηκε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης!

Μένει σε εκκρεμότητα μονάχα το θέμα της τύχης του ζώου, πράγμα που το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ερευνήσει καθότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Δείτε φωτογραφία και βίντεο


Πηγή: adespoto.gr