Με σκληρούς κακοποιούς που πιθανότατα είναι δραπέτες φυλακών πιθανολογούν ότι έχουν να κάνουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, αν και τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον από τις έρευνες δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα ικανά να οδηγήσουν στη σύλληψη των τριών δραστών που σκόρπισαν το θάνατο.
Ο αδίστακτος τρόπος που πυροβολούν τους διώκτες τους, μην υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή, υποδηλώνει άτομα -υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο- που πάση θυσία θέλουν να αποφύγουν να πέσουν στα χέρια του νόμου προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το πλούσιο ποινικό τους παρελθόν που θα τους οδηγήσει για πολλά χρόνια στις φυλακές.
Ο λόγος αυτός, συνεχίζουν οι ίδιοι αστυνομικοί, τους κάνει αποφασισμένους «να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους», όπως στην περίπτωση του Ρέντη, που «άδειασαν» δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι πάνω στις ομάδες της ΔΙΑΣ, έχοντάς τους στήσει ενέδρα σε μια στροφή του δρόμου και πυροβολώντας τους μόλις εμφανίστηκαν οι μοτοσικλετιστές.
Στον οπλισμό των δραστών, ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι που εγκατέλειψαν στο κλεμμένο αυτοκίνητό τους, έγινε χθες βαλλιστική εξέταση, αλλά δεν προέκυψε να έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές επιθέσεις.
Οι αστυνομικοί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας είχαν αρχικά την υποψία ότι τα όπλα στο μακελειό του Ρέντη θα ταυτοποιούνταν με το καλάσνικοφ και με το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία μετά φόνου με θύμα το 45χρονο περιπτερά Κώστα Κωνσταντινίδη, ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που έγινε πριν από τρεις εβδομάδες στην οδό Πίνδου στα Άνω Λιόσια.
Τότε οι δράστες ήταν πάλι τρεις και δε δίστασαν να «γαζώσουν» με τα όπλα τους τον άτυχο βιοπαλαιστή όταν τους απείλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα.
Το ότι δεν ταυτοποιήθηκαν τα όπλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι οι ίδιοι δράστες και στις δύο περιπτώσεις.
Είναι πολύ πιθανό, στην περίπτωση που οι δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα, να ξεφορτώθηκαν τα όπλα στο φόνο από τη φονική ληστεία στα Άνω Λιόσια, ούτως ώστε να μην τα έχουν πάνω τους σε επόμενες επιθέσεις, καθώς θα ήταν ένα επιβαρυντικό-αποδεικτικό στοιχείο στην περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και συλλαμβάνονταν.