Νέα εμπλοκή στη δίκη για την υπόθεση των Πυρήνων της φωτιάς σημειώθηκε μετά την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου που έκαναν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Με την έναρξη της διαδικασίας τέσσερις κατηγορούμενοι ζήτησαν να εξαιρεθεί όλη η σύνθεση του δικαστηρίου. Την αίτηση υποστήριξαν οι τρεις κατηγορούμενοι που είναι ελεύθεροι Μανόλης Γιόσπας, Ε. Ρ. και Νίκος Βογιατζάκης καθώς και ο εκ των κρατουμένων Αλέξανδρος Μητρούσιας.

Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι με τις αποφάσεις του το δικαστήριο έδειξε ότι διακατέχεται από υπόνοιες μεροληψίας, ενώ έκαναν λόγο για δικονομικές παραβάσεις και εκτροπές σχετικά με την παρακράτηση ταυτοτήτων κατά την προσέλευση στο δικαστήριο φιλών και συγγενών τους, αλλά και την άρνηση του δικαστηρίου να μαγνητοφωνεί τα πρακτικά σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα το θέμα των διαφορετικών αποφάσεων σε σχέση με την παρακράτηση των ταυτοτήτων καταγγέλλοντας ότι «άλλες αποφάσεις παίρνει το πρωί και άλλες το μεσημέρι».

Μετά από αύτη την εξέλιξη η δίκη διεκόπη για την Τρίτη το πρωί όταν και διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου θα ανέβει στην έδρα της δικαστικής αίθουσας των φυλακών του Κορυδαλλού για να κρίνει την αίτηση εξαίρεσης.

Αν απορριφθεί η αίτηση τότε θα συνεχιστεί η δίκη που εξελίσσεται μετ’ εμποδίων.