Συμβολικές καταλήψεις των Πολεοδομικών Γραφείων της Ανατολικής Κρήτης από τους μηχανικούς, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με αφορμή την επιχειρούμενη κατάργηση του κώδικα των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών μέσω του προωθούμενου προς ψήφιση νομοσχεδίου για την “απελευθέρωση” των κλειστών επαγγελμάτων, με πρόσχημα, όπως υποστηρίζουν, τη μείωση του κόστους των κατασκευών και την ανταγωνιστικότητα.

Οι συμβολικές καταλήψεις, που οργανώθηκαν από το ΤΕΕ/ΤΑΚ τόσο σε Ηράκλειο όσο και στο Λασίθι, συνδυάστηκαν με παντεχνικές συγκεντρώσεις στα Πολεοδομικά Γραφεία Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.

Με την παρουσία και συνδρομή των Διοικήσεων τόσο του ΤΕΕ/ΤΑΚ όσο και των κλαδικών Συλλόγων των Μηχανικών, των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και της ΕΜΔΥΔΑΣ, τόσο ο πρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ Π. Ινιωτάκης, στο Ηράκλειο, όσο και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του Τμήματος, Χ. Αλεξάκης, στον Άγιο Νικόλαο, εκφράζοντας την αγωνία των μηχανικών για τις καταστροφικές επιπτώσεις, όπως είπαν, των κυβερνητικών σχεδιασμών για το σύνολο της κοινωνίας.

Παράλληλα παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μηχανικούς, το διεκδικητικό πλαίσιο του αγώνα και τις απόψεις και θέσεις του ΤΕΕ για το προωθούμενο νομοσχέδιο και πρότειναν ένα συνολικό πλαίσιο για τη διασφάλιση του μέλλοντος της κατασκευής και εν γένει του δημοσίου συμφέροντος.