Καταθέσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών από άτομα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος των νεκρών βρεφών, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στη ΓΑΔΑ και η Ειρήνη Μουρτζούκου, που είναι το κοινό πρόσωπο και στους πέντε θανάτους.

Την Πέμπτη κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η μητέρα του αδικοχαμένου Παναγιωτάκη, αποκαλύπτοντας σημαντικές λεπτομέρειες για την υπόθεση της Αμαλιάδας.

Καλλιακμάνης: «Έχουν χαθεί πολλά στοιχεία»

«Πλέον η υπόθεση αντιμετωπίζεται με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί από τον θάνατο του πρώτου παιδιού και μετά. Το Ανθρωποκτονιών ασχολείται με την λεπτομέρεια. Ήδη έχουν καταθέσει 6 μάρτυρες. Όσον αφορά στην υπόθεση του θανάτου του Παναγιωτάκη, αυτοί που ήταν στο σπίτι όταν έφυγε ο Παναγιώτης από τη ζωή ή κάποιος/κάποιοι έβαλαν τα χέρια τους για να «φύγει», αυτό θα το δούμε στη συνέχεια, το Ανθρωποκτονιών έχει αναλάβει την υπόθεση αλλά έχουν χαθεί πολλά στοιχεία.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τον θάνατο του πρώτου παιδιού, υπάρχουν ελλείπεις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες. Για τον Παναγιωτάκη περιμένουν τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις, και να δούμε αν θα δείξει εκεί κάτι που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια ή σε παθολογικά αίτια. Έχουν γίνει και στις άλλες περιπτώσεις ιατροδικαστικές, οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν σαφείς αίτιες θανάτου και αυτό είναι ένα ζήτημα, πρέπει να το δουν αυτό», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής.

«Από κάποια άτομα από την υπόθεση, δεν μπορείς να βγάλεις λέξη αληθινή. Μιλάμε για αντιφάσεις και ανθρώπους που δεν μπορείς να πάρεις λέξη αληθινή.

Βλέπω ότι από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών θα έχουμε αποτέλεσμα, θα έχουμε ανατροπή», συμπλήρωσε.

«Καθαρά η ευθύνη των γιατρών σε υποθέσεις στην ίδια περιοχή»

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Καραγιάννης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση. «Είναι δεδομένο ότι η ευθύνη των ιατροδικαστών είναι ιδιαιτέρως βαριά σε αυτή την περίπτωση. Είναι ο φόρτος εργασίας, είναι ότι κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα μια υπόθεση; Είναι μία βαριά αμέλεια. Συνεχίζουμε να βλέπουμε τα ίδια και μετά την υπόθεση Πισπιρίγκου. Κάποιους να κάνουν σοβαρά την δουλειά τους και άλλους να αντιμετωπίζουν τα ζήτημα με ελαφρότητα. Ωστόσο υπάρχουν και καταθέσεις γιατρών σε άλλες περιπτώσεις που έχουν ανατρέψει δεδομένα. Αλλά λέμε για το πριν φτάσουμε εκεί», σχολίασε.

«Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά»

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος Βάνα Παπακίτσου σημείωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στις αποκαλύψεις που δείχνουν ότι και τα περιβάλλοντα αυτά δεν ήταν υγιή για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών».

«Ήταν σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον (σ.σ. η Ειρήνη), ήταν η οικογένεια σε επίβλεψη, υπήρξαν μορφές κακοποίησης και παραμέλησης, η ίδια έπρεπε να βλέπει ψυχολόγο αλλά δεν το έκανε. Προφανώς οι γονείς είναι που πρέπει να κινητοποιηθούν. Και αυτοί έπρεπε να είναι σε επίβλεψη. Δεν ξέρω τι χάθηκε εκεί», συμπληρώνει.