Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τις εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα. Σύμφωνα με το MEGA, ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο παιδί της Ειρήνης που πέθανε έχει βγει καθαρός, ενώ για το δεύτερο συστάθηκε περαιτέρω έλεγχος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τόσο το παιδί της φίλης και συγκατοίκου της, που εκείνη την ημέρα κρατούσε η Ειρήνη (όταν η ίδια ακόμα δεν είχε παιδιά) όσο και το δικό της που πέθανε το 2022, έχουν «φύγει» από «διάμεση πνευμονίτιδα».

Εξηγώντας τι σημαίνει η συγκεκριμένη διάγνωση, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τόνισε: «Η συγκεκριμένη διάγνωση πρέπει να έχει μπει κατά την ιστοπαθολογική εξέταση, από τον παθολογοανατόμο. Είναι ένας γενικός όρος, δεν δηλώνει παθολογία. Μπορεί να συνδεθεί με μια σειρά καταστάσεων ή παθολογιών. Μπορούμε να πούμε ότι η πνευμονίτιδα είναι αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Σε ένα μικρόβιο ή ιό, όμως αυτό θα φαινόταν στο μικροσκόπιο, άρα οι πνεύμονες αντέδρασαν σε κάτι και προέκυψε αυτή η πνευμονία.

Θα μπορούσε να είναι και κάτι εξωτερικό. Επειδή ακόμα γνωρίζουμε κάποια μόνο ευρήματα θέλω να είμαστε πολύ προσεκτικοί, οι συνάδελφοί μου ευτυχώς έχουν κάνει πλήρεις εξετάσεις. Αν υπήρχε κάποια παθολογία θα είχε αναδειχτεί. Κατά το παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις όπου υπήρχε σαφής παθολογία. Εδώ είναι κάτι διαφορετικό. Υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό θανάτων σε παιδιά που πράγματι μέχρι τέλους παραμένει αδιευκρίνιστο. Είναι σημαντικό το άτομο που είναι δίπλα στον άνθρωπο που χάνει τη ζωή του, να μας καταθέτει την κατάσταση που βλέπει μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτο.

Η διάμεση πνευμονίτιδα δεν σημαίνει αιτία θανάτου και πρέπει να συνεκτιμηθεί με τα υπόλοιπα ευρήματα. Μπορεί να προκληθεί με οποιοδήποτε εξωτερικό τρόπο. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να δούμε και τα υπόλοιπα ευρήματα. Δεν είναι τυχαία η αιτία θανάτου που είναι ευρύτατη».