Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε ένας ανήλικος στο κέντρο υγείας Βάρης μετά από συμπλοκή μεταξύ μαθητών στο ΕΠΑΛ της περιοχής. Το σοβαρό περιστατικό μεταξύ των ανήλικων μαθητών συνέβη την περασμένη Τρίτη 16/10.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος δύο φερόμενοι ως δράστες προσέγγισαν τον ανήλικο και δημιουργήθηκε ένταση όταν ένας εξ’ αυτών ρώτησε τον 17χρονο, ποιος είναι ο λόγος που βρίζει την αδερφή του.

Η ένταση κορυφώθηκε έξω από το σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων, όταν οι δύο μαθητές προσέγγισαν και πάλι τον 17χρονο και ένας από αυτούς τον χτύπησε με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει αρχικά τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της περιοχής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κακοποίηση παιδιών

«Με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο»

Η κατάθεση του θύματος στις Αρχές για τα όσα βίωσε έξω από το σχολείο του είναι χαρακτηριστική. «Ενώ είχαμε διάλειμμα και καθόμουν με κάτι φίλους μου, με πλησίασε ένα άτομο που δεν το γνωρίζω προσωπικά αλλά ξέρω ότι πάει στην 3η Λυκείου στο σχολείου μου και αφού μου έδειξε τη θήκη του κινητού του, με ρώτησε αν είναι ωραία. Εγώ ξαφνιάστηκα, χαμογέλασα και επειδή δεν τον ξέρω, του είπα “τι θες από μένα;”, εκείνος όμως στη συνέχεια μου ζήτησε τον λόγο γιατί έβρισα την αδελφή του» σημείωσε.

Ο νεαρός το αρνήθηκε, λέγοντας μάλιστα πως ούτε καν την γνωρίζει. Όμως όταν χτύπησε το τελευταίο κουδούνι, οι δύο μαθητές προσέγγισαν και πάλι τον 17χρονο και ένας από αυτούς τον χτύπησε με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει στην άσφαλτο να χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της περιοχής για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο», είπε ο 17χρονος στην κατάθεσή του στο αστυνομικό τμήμα.

Από την πλευρά του, ο ανήλικος που χτύπησε τον 17χρονο, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι προέβη στην πράξη αυτή λόγω του ότι ο ανήλικος εκφόβιζε την αδερφή του και η συμπεριφορά του είναι το τελευταίο διάστημα κακοποιητική.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο νεαρό που ήταν στο επεισόδιο, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι η παρουσία του ήταν μόνο για να χωρίσει τα δύο παιδιά που είχαν προσωπικές διαφορές.