Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα και η ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται σε ορισμένα σενάρια, ενώ πηγές αναφέρουν ότι «κλειδί» της υπόθεσης είναι το κομπόδεμα που έκρυβε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, η αστυνομία εξετάζει αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι οικογενειακές διαφορές και οι πιέσεις που δέχονταν από συγκεκριμένα συγγενικά άτομα για να τους συμπεριλάβει στη διαθήκη της ή αν κάποιος είχε στοχοποιήσει την 84χρονη για οικονομικούς λόγους.

Το κίνητρο της ληστείας δεν έχει αποκλειστεί, καθώς το σκηνικό του εγκλήματος παρουσιάζει αντιφάσεις: αν και βρέθηκε το πορτοφόλι του θύματος, είχε κλαπεί το διαμαντένιο δαχτυλίδι της και -σύμφωνα με συγγενή της- η 84χρονη πάντα είχε ένα σεβαστό χρηματικό πόσο στο σπίτι για μια ώρα ανάγκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πήγες δεν αποκλείεται κάποιος από το οικείο περιβάλλον της 84χρονης, κάποιος γείτονας ή κάποιο φιλικό πρόσωπο που μπαινοέβγαινε στο σπίτι για μερεμέτια να γνώριζε ότι η γυναίκα είχε φυλαγμένα χρήματα και να πήγε στοχευμένα.

Η αστυνομία έχει «χτενίσει» τη γειτονιά και τους γύρω δρόμους προσπαθώντας να καταγράψει την πορεία που ακολούθησε ο δράστης.

Μέχρι στιγμής στην αστυνομία έχουν καταθέσει οι συγγενείς της 84χρονης, γείτονες και φίλοι που την επισκέπτονταν καθημερινά, καθώς και συγκεκριμένα άτομα που την βοηθούσαν με τις δουλειές του σπιτιού και με μερεμέτια, με τον κλοιό να σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τον δράστη.

Επίσης, άτομο που φρόντιζε την ηλικιωμένη το τελευταίο χρονικό διάστημα κατέθεσε στην αστυνομία και είπε στην εκπομπή του Mega: «Κρίμα, πολύ κρίμα, είπα αυτά που γνώριζα, τα είπα στην Ασφάλεια, στην αστυνομία, δεν φοβάμαι τίποτα. Μία ώρα καθόμασταν μαζί, κουβεντιάζαμε. Ήταν μία κυρία ωραία, είχαμε μια καλή γειτονιά εκεί, τώρα πώς και τι, δεν ξέρω. Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν».