Καθημερινότητα έχουν γίνει οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής στην Καλαμάτα, με τους δράστες να κλέβουν ρεύμα από τις κολώνες, και να κατεβάζουν τα καλώδια μέσα σε χωράφια, προκειμένου να φτάσει το ρεύμα στους καταυλισμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, πριν από λίγες ημέρες έπιασε φωτιά, που ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στην περιοχή. Και τις δύο φορές ξεκίνησε εξαιτίας ρευματοκλοπής, δίπλα στον καταυλισμό στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

«Είναι παντού περασμένα καλώδια μέσα στα χωράφια, γιατί κάνουν υποκλοπή ρεύματος και γι’ αυτό δημιουργούνται όλα αυτά τα φαινόμενα», δήλωσε ο Θανάσης Κατσαφάδος, διοικητής Π.Υ. Μεσσηνίας.

«Γυμνά» καλώδια εκτεθειμένα

Σε πολλά σημεία υπάρχουν ενώσεις πρόχειρες, οι οποίες προκαλούν τις περισσότερες φορές σπινθήρες και φωτιές. Μια φωτιά ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες και κινδύνευσε η ανατολική ζώνη της Καλαμάτας.

«Θα πρέπει να έχουν τον νου τους και οι κάτοικοι και οι περιπατητές και οι ίδιοι οι οποίοι υποκλέπτουν ρεύμα από τις κολώνες της ΔΕΗ προς τις παράγκες που έχουν στο σημείο αυτό», ανέφερε ο Παντελής Δρούγας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δ. Καλαμάτας.

«Να τα καλώδια που έχουν τραβήξει. Πήγα στον εισαγγελέα και διαμαρτυρήθηκα γιατί περνάνε από το κτήμα μου και φοβάμαι μην καώ. Ήρθαν, τους ρώτησαν και είπαν ότι δεν είναι δικά τους τα καλώδια. Και κάθε μέρα έχουν φωταγωγίες στον καταυλισμό», είπε κάτοικος της περιοχής.

Το θράσος εκείνων που κλέβουν ρεύμα είναι τέτοιο που την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την τελευταία φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, πήγαν και πέρασαν ξανά, με τον ίδιο τρόπο, στην ίδια περιοχή, νέα καλώδια.