Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζουν οι αρχές τη σύλληψη των δύο νεαρών που διέπραξαν τη χθεσινή ληστεία στον ΟΔΔΥ Θεσσαλονίκης. Αυτό που περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον, είναι τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για το πιστόλι Ζάσταβα που βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου αντιεξουσιαστή Συριανού Ράμι. Οι διωκτικές αρχές θεωρούν πολύ σημαντική την ανεύρεση του όπλου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο νεαρός, που συνελήφθη μαζί με τον 28χρονο Κλεομένη Σαββανίδη, έχουν και σχέσεις με κάποιες από τις εγχώριες τρομοκρατικές ομάδες.

Και οι δύο, πάντως είναι γνωστά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη και έχουν συλληφθεί αρκετές φορές με την κατηγορία της πρόκλησης και συμμετοχής τους σε επεισόδια. Από την Αντιτρομοκρατική εξετάζονται και οι σχέσεις που είχαν με τους τέσσερις αντιεξουσιαστές από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στον Βύρωνα.

Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου CZ 75B με φυσίγγιο στη θαλάμη και δεκαπέντε σφαίρες στον γεμιστήρα, μια επιθετική χειροβομβίδα τύπου RGB, ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης με ακουστικά, ένας δερμάτινος χαρτοφύλακας που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35.947 ευρώ, δύο επιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87 αποδείξεις του ΟΔΔΥ τα οποία ήταν η λεία της ληστείας. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των υπόπτων βρέθηκαν ακόμη ένα αεροβόλο περίστροφο και βολίδες αυτού, μια συσκευή εκτόξευσης σπρέι πιπεριού, μια περούκα, χειρόγραφα κείμενα και προσχέδια κειμένου με αναρχικό περιεχόμενο, μια ξύλινη στρογγυλή σφραγίδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πολλές φορητές μονάδες ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης (USB) αλλά και μεγάλος αριθμός τηλεκαρτών που έχουν σταλεί για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.